HACCP
в закладі громадського харчування (ресторан, кафе, їдальня)
Цільова аудиторія
Власники бізнесу, менеджери
Мета заходу
Пояснити впровадження системи НАССР в ресторані/кафе, їдальні
З 01.01.2016 року набули чинності обов'язкові вимоги Закону України «Про основні
принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
І ресторани, і кафе мають виконувати ці вимоги. У тому числі, тепер обов'язковим
є застосування системи НАССР (ХАССП). Невиконання встановлених вимог може
вести до збитків, створює бізнесові та репутаційні ризики.
Впровадження системи НАССР є обов'язковою вимогою, а сертифікація системи
НАССР не є обов'язковою.
Виконання вимог системи НАССР в ресторані/кафе перевіряється Держпродспоживслужбою.
Програма
Нормативно-правове регулювання у сфері забезпечення безпечності та якості харчової
продукції. Стандарти (ISO 22000, ISO/TS 22002-2), санітарні правила і норми (ДСП,
ДСН, ДСанПіН). Правила господарювання.
Вимоги до забезпечення безпечності та якості харчової продукції згідно з вимогами
Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових
продуктів».
Система НАССР (ХАССП) для підприємства (підприємця).
Обов'язкове застосування системи НАССР (ХАССП).
Принципи системи НАССР (ХАССП).
Етапи впровадження системи НАССР (ХАССП).
Що таке базові Програми-передумови та які повинні бути.
Рекомендації щодо визначення критичних контрольних точок, факторів ризику. Біологічні,
фізичні, хімічні чинники небезпек.
План НАССР (ХАССП).
Операційні Програми-передумови.
Робочі записи НАССР (ХАССП).
Організація внутрішнього контролю за виконанням вимог.
Вимоги до Персоналу. Організація підготовки Персоналу. Правила особистої гігієни
і санітарії. Медогляди.
Екстрені ситуації. Обов'язки підприємства (підприємця) у разі виявлення небезпечної
харчової продукції. Наслідки отруєння в ресторані/кафе.
Коригувальні дії.
Довідково:
НАССР (від. англ. Hazard Analysis and Critical Control Points) - це система
аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Ця система ідентифікує,
оцінює та контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпечності харчових
продуктів.
Додаткова інформація:
Тривалість: 8 академічних годин.
Вартість: 5800 грн. без ПДВ.
ПРИКЛАДИ ДОКУМЕНТІВ СИСТЕМИ НАССР. Матеріали підготовки.
Учасники отримають Свідоцтва після успішного складання тестових запитань та
матеріали в електронному вигляді.
Керівник консультаційного семінару: Тихоненко В.В., к.т.н., генеральний
директор Т0В "ВАТТ".
Телефони
для довідок: +З8
О44 З87 88 47, О5О З11 88 47, О67 895 ЗО 81
Електронна пошта
Детальніше про семінари та тренінги: www.usq.com.ua