Цільова
аудиторія
Заступники директорів, керівники підрозділів, провідні спеціалісти
Мета заходу
Підготувати Спеціалістів Компанії для роботи з сучасними системами харчової
безпеки
Задачі:
- зрозуміти вимоги системи НАССР (ХАССП);
- зрозуміти вимоги рітелйлерів до постачальників (стандарти IFS, BRC);
- зрозуміти вимоги стандартів ISO 9001, ISO 15161, ISO 22000;
- створити групу контролю постачальників;
- зрозуміти, як розробляти необхідні документи;
- зрозуміти, як планувати та проводити внутрішні аудити;
- зрозуміти, як планувати аудити постачальників;
- зрозуміти, як підготуватися до сертифікації системи менеджменту;
- зрозуміти, як організувати роботи з постійного вдосконалення.
Програма
1. Про ризики Компанії. Для чого необхідні стандартизовані системи менеджменту.
2. Системи забезпечення безпечності харчової продукції (HACCP, IFS, BRC).
3. Контроль якості, нагляд та керівництво. Повноваження та відповідальність.
4. Характеристика системи НАССР.
5. Документування дій та результатів.
6. Аудит системи менеджменту якості та системи НАССР.
7. Інтеграція систем НАССР та менеджменту якості по ISO 9001 із використанням
вимог ISO 15161.
8. Система менеджменту харчової безпечності по стандарту ISO 22000.
9. Регламенти Євросоюзу для підприємств-виробників харчової продукції.
10. Про вимоги Американського агентства з харчових продуктів та ліків (FDA)
для підприємств-виробників харчової продукції.
11. Про стандарти EUREPGAP для овочів та фруктів.
12. Про систему швидкого реагування RASSF.
13. Перевірки (аудити) постачальників.